Zet advies | Wijs en Zonen
19221
page,page-id-19221,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-7.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Zet advies

Water

De smaak van de thee wordt beïnvloed door het water. Zacht, kalkarm water is beter dan hard water. Indien het leidingwater niet ideaal is, kan er ook mineraalwater of gefilterd water worden gebruikt. Breng het water aan de kook en laat dit, afhankelijk van de hardheid van het water, enkele minuten doorkoken. Laat het echter niet te lang doorkoken, aangezien de zuurstof dan weggekookt wordt. Water dat rijk is aan zuurstof onttrekt namelijk meer aroma van de theebladeren.

Mengen
Spoel vervolgens de theepot om met een klein beetje kokend water, zodat de pot voorverwarmd wordt en de smaak van het vorige zetsel verdwijnt.

Type thee

Gefermenteerde theeën moeten gezet worden met water dat net van de kook is. Ongefermenteerde theeën kunnen het beste gezet worden met gekookt water dat enkele minuten afgekoeld is. Onze medewerkers in de winkel kunnen u adviseren over de temperatuursaanduiding, dosering en zettijd per theesoort.
Roer voor het uitschenken de thee even door; de thee is namelijk onderin de pot sterker dan bovenin. De ideale drinktemperatuur ligt rond de 60°C.

Bekijk de video’s bij de producten zodat u precies weet op welke wijze u uw thee kunt schenken.

tea